80 Lerintadi
Image default
Health

Wat is de lekkerste honingwijn?

Honingwijn: geniet van diverse smaken

Wil je je gasten een keer een bijzonder drankje voorzetten? Haal dan een keer lekkere honingwijn in huis, een alcoholisch drankje op basis van water, pure bijenhoning en gist. Deze drank staat bekend als een godendrank en was al populair bij de Grieken en Romeinen en bij de Vikingen. Ook diverse andere volken uit de hele wereld, waaronder de Friezen en de Saksen, waren met de honingdrank bekend, waarvan de officiële naam mede is.

Zoete en minder zoete mede

Misschien ben je mede al een keer tegengekomen op een festival. In Amerika is het drankje al langer populair en heb je zelfs medebrouwerijen. Zover is het in Nederland nog niet, maar honingwijn wordt steeds bekender. Mensen vragen zich af waar ze het kunnen kopen en wat lekkere soorten zijn. Welke mede je moet kiezen, hangt af van je persoonlijke smaak: je hebt zoete en minder zoete mede en de smaak hangt ook af van de leeftijd van de mede en van de toevoeging, zoals fruit, heidehoning, vanille, cayennepeper of rum. Er is ook naturel mede en alcoholvrije mede.

Hoogwaardige mede en honing kopen

De prijzen van mede variëren. Er zijn exclusieve soorten, waarvoor je wel 100 euro neertelt, maar ook voordelige soorten vanaf 10 euro. Bij een bijzondere mede kan je denken aan mede met eikenhoutsnippers, die net als whiskey moet rijpen om volledig op smaak te komen. Leuk om cadeau te doen ter gelegenheid van een huwelijk of jubileum. Honingdrank en koud geslingerde honing kopen kan meestal niet in de supermarkt, maar wel in gespecialiseerde winkels en webshops.

Genieten als een Viking

Als je een keer een feest bij een kampvuur organiseert, dan is honingwijn de ideale drank om te presenteren. Het drankje past perfect bij een feest in Vikingstijl, met drinkhoorns en veel gezelligheid. Je aankopen voor je party kan je doen bij Heathen Mead, een webshop die mede, honing en honingproducten verkoopt. Ook medebier, een mengsel van bier en mede, is het proberen waard.

https://heathenmead.nl/