80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Infrarood thermometer

Wilt u snelle contactloze temperatuurmetingen via infrarood uitvoeren? Waarmee u gemakkelijk inkomende goederen, voedsel in vitrines of levensmiddelen in opslag kunt inspecteren? Dan zijn de infrarood thermometers van Ebro uiterst geschikt. De TFI serie kan ingezet worden voor gebruik in een grootkeuken, de voedseldistributie en verschillende koelruimtes.

Voorheen waren de richtlijnen voor inspecties van inkomende goederen zeer strak opgesteld. Tegenwoordig zijn de regels voor het gebruik van infrarood thermometers versoepeld. Volgens het NVWA mag een infrarood thermometer ook gebruikt worden voor snelle, contactloze metingen van inkomende goederen. Er hoeft dus niet meer persé gebruik gemaakt te worden van een voedselthermometer met insteeksonde. Het verplichte onderdelen “meten en registreren” van temperatuur is daardoor voor inkomende goederen gemakkelijker en sneller te realiseren.

HACCP infrarood thermometer

De richtlijnen van o.a. HACCP zorgen voor extra werk- en tijdsdruk. Doordat de regels zijn versoepeld is een aanschaf van een infrarood thermometer zeer gewenst bij ondernemers die werken met levensmiddelen.

Er moet op een aantal zaken gelet worden bij aanschaf van het instrument. Kijk naar de specificaties van het instrument. Belangrijk is de optische verhouding, de emissie factor, de richtlaser en het meetbereik. Bij een meting met een infrarood thermometer zijn de aard, de ruwheid en de kleur van het oppervlak van invloed op de nauwkeurigheid van de meting. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen aan welke specificaties de infrarood thermometer moet voldoen.

Meetrichtlijnen infrarood thermometer

Ook al is het toegestaan om de inspecties uit te voeren met een infrarood thermometer bij controle op inkomende goederen, het is noodzakelijk om de meting juist uit te voeren. Voor een optimaal resultaat moet rekening gehouden worden met het volgende:

  • De juiste meetafstand ligt tussen de 3 en 10 cm
  • Maak de lens schoon. Condens of stof dient voorzichtig met een zachte doek verwijderd te worden.
  • Het is belangrijk om het instrument te laten acclimatiseren, nadat er geschakelt wordt tussen een warme en koelere ruimte.
  • Wanneer de meting gestabliseerd is kunnen de meetresultaten vastgelegd worden. Daarbij is belangrijk dat de datum, tijd, omschrijving van het producten en gemeten waarde wordt genoteerd.

Welke infrarood thermometer

Wanneer er gekozen wordt voor een eenvoudige en voordelige oplossing, is de Ebro TFI 260 infrarood thermometer aan te bevelen. De TFI 260 voldoet aan de richtlijnen van HACCP, IFS & BRC en ISO22000. Met een meetbereik tussen de -60°C en +550°C en nauwkeurigheid van ± 1,5°C of 1,5% (de hogere waarde is van toepassing) maakt het de infrarood thermometer uiterst geschikt voor verschillende doeleinden. De infrarood thermometer is voorzien van een ISO kalibratiecertificaat en wordt gekalibreerd bij 0°C, 20°C en 60°C.

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Transport/Infrarood-thermometer.aspx