80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Typisch Nederlandse producten in het buitenland bestellen

Typisch Nederlandse producten in het buitenland bestellen

U leeft in een ander land en snakt naar bepaalde Nederlandse producten? Geen probleem, alles wat u wenst bestelt u gemakkelijk en snel via de webshop van Dutch Expat Shop. Dit is de allergrootste online winkel die het mogelijk maakt Nederlandse en Belgische producten naar u toe te sturen, waar ter wereld u ook bent. We zetten een aantal typisch Nederlandse producten voor u op een rij en vertellen u er meer over.

Nederland kaasland

Al sinds de prehistorie wordt er in Nederland kaas gemaakt. We zijn er gek op en dat is niet zo vreemd. Het is vol van smaak, romig en is niet alleen heerlijk als beleg, maar ook als borrelhapje. Wist u dat er voor 1 kilo kaas wel 10 liter melk nodig is? Wij staan als land bekend om het exporteren van kaas, per jaar maar liefst 600 miljoen kilo! Zelf eten we op jaar basis ongeveer 17 kilo kaas. In de webshop vindt u allerlei soorten kaas. Van een stuk schapenkaas tot aan hele kazen en van roomkaas tot aan brie, echte kaasliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

De bitterbal

Een van onze favoriete snacks is wel de bitterbal. Zowel in Nederland als België wordt dit kleine gefrituurde balletje graag gegeten. Hoe komt de bitterbal eigenlijk aan zijn naam, gezien de snack niet bitter is. Vroeger aten de meeste mensen de bitterbal bij een “bittertje”. Denk bijvoorbeeld aan jenever. Waar u ook bent binnen Europa, via Dutch Expat Shop is het heel eenvoudig bitterballen te bestellen. Van echte Mora en Kwekkeboom bitterballen tot lekkere bitterballen van Jumbo en Consenza.

Typisch Nederlands: drop

Drop is een snoepsoort dat niet overal ter wereld gemakkelijk verkrijgbaar is. Hoewel drop heel vroeger al als medicijn werd gebruikt tegen hoesten en maagzweren, wordt het vandaag de dag gezien als een typisch Nederlands snoepje. Zoethout was geliefd bij bekende koningen en keizers zoals Julius Caesar en Napoleon. Drop werd in het begin zoals gezegd als medicijn verkocht tegen infecties en verkoudheid. Per jaar eten we met z’n allen ongeveer 32 miljoen kilo drop per jaar. Dit komt neer op 2 kilo per persoon. Een ander leuk weetje: vrouwen eten meer drop dan mannen. Dutch Expat Shop biedt bekende merken als Venco, Klene, Red Band en Oldtimers. Uw dropfavoriet zit er dan ook zeker tussen.

Stroopwafels

Nederland staat gelijk aan stroopwafels. Onze overheerlijke koeken worden niet alleen hier, maar in vele andere landen gegeten. De stroopwafel kenmerkt zich door het ruitpatroon. Tussen de twee deeghelften zit een zoete stroop. Waarschijnlijk komt de echte stroopwafel uit Gouda. Het schijnt dat een bakker van broodkruimels deeg voor stroopwafels maakte. Hij bakte ze tussen een ijzer en drenkte de wafels in stroop. Stroopwafels eten we graag bij de koffie en thee of lekker als tussendoortje. Wilt u uw stroopwafels ook niet missen in het buitenland? Surf snel naar Dutch Expat Shop en bestel ze online. U vindt hier diverse merken zodat u nooit meer zonder uw wafel met stoop hoeft te zijn, waar u ook bent.

Liever het aanbod Nederlandse producten in het Engels bekijken? Surf dan naar Dutch Food Online.