80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Bekende dove/slechthorende muzikanten

Hoe onlogisch dit ook lijkt, veel muzikanten zijn doof. Door veel en luid muziek te beluisteren kunnen mensen hun gehoor beschadigen. Dit kan ook musici gebeuren; hieronder wat bekende slechthorende musici.

 

Ludwig van Beethoven

Een van de bekendste en meest gewaardeerde klassieke componisten. Zijn stukken worden tegenwoordig nog uitgevoerd. Ludwig van Beethoven begon rond zijn 30e zijn gehoor te verliezen. Tegen zijn 44e verjaardag was hij vrijwel helemaal doof. Hij schreef een deel van zijn repertoire terwijl hij doof was. Hoewel het leven als een dove muzikant hem in eerste instantie niks leek besloot hij het door te zetten om de wereld te laten genieten van zijn composities. Hij zaagde de poten van zijn piano af en zette de piano op de grond zodat hij de vibraties kon voelen. Op deze manier bleef hij tot het eind van zijn leven muziek schrijven.

 

Eric Clapton

Wordt vaak beschreven als een van de meest belangrijke en invloedrijke gitaristen ooit. Hij begon als lid van the Yardbirds en Cream. Daarnaast heeft hij met Derek and the Dominos een aantal hits gemaakt. Ook als soloartiest is hij lid van de Rock and Roll Hall of Fame. Eric Clapton is slechthorend en luistert tegenwoordig alleen naar zachte klassieke muziek om het gehoor dat hij nog heeft te behouden.

 

Phil collins

De drummer en zanger van Genesis heeft naast zijn succes met de band ook een succesvolle solocarrière achter de rug. Hij is ook een volbracht acteur. In 2000 liep Collins gehoorbeschadiging op door een beroerte. Zijn dokter raadde hem af ooit op tour te gaan. Later raakt Collins gewend aan zijn gehoorbeschadiging en besluit hij toch nog op tour te gaan.

 

Deze artiesten laten zich niet tegenhouden door hun verslechtende gehoor maar maken er het beste van. Dat zou ook u moeten doen! Gehoorbescherming of hoortoestellen bestellen? Dat doet u natuurlijk op hethoorhuis.nl.

 

http://www.hethoorhuis.nl