80 Lerintadi
Image default
Architecture

Wat doet een online marketing bureau?

Om concurrerend te blijven in de online wereld van vandaag, moet u een solide online aanwezigheid creëren en behouden. Dit vereist veel meer dan het lanceren van een website en profielen aanmaken op sociale mediaplatforms, want de concurrentie in de online marketing wereld is hevig. Elk van uw concurrenten heeft online marketing toegevoegd aan hun marketingstrategie – van wie velen zich tot een online marketing bureau wenden voor hulp. Als u zich ooit heeft afgevraagd wat een online marketing bureau precies doet, bent u hier aan het juiste adres.

Wat is online marketing?

Online marketing is een breed begrip dat wordt gebruikt om een ​​breed scala aan online marketing diensten te beschrijven. Als geheel is het primaire doel van een online marketing bureau om 3 dingen te doen: Vergroot uw online aanwezigheid. Marktonderzoek doen. Integreert uw online profielen en platforms.

Wat doet een online marketing bureau?

Dus wat doet een online marketing bureau precies? Binnen de 3 hierboven genoemde primaire doelen, valt een veelvoud aan diensten. Hoewel u deze misschien niet allemaal van een extern bedrijf wilt afnemen, bevatten ze functies zoals: Website ontwerp Website-optimalisatie contentoptimalisatie contentbeheer App-ontwikkeling Zoekmachinemarketing Sociale media marketing Mobiele marketing en integratie Plaatsing van online advertenties marketplace marketing Email reclame Online branding

De ROI van digitale strategieën en tactieken rapporteren

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom u zich tot een extern online marketing bureau kunt wenden. Bij het selecteren van een online marketing bureau om mee samen te werken, is het essentieel dat u bekijkt wat zij online creëren en verspreiden. Er is niemand die uw bedrijf en merk beter kent dan u, en u wilt niet het risico lopen dat er namens u onjuiste informatie wordt gegenereerd.

Kunt u een deel van uw online marketing in-house doen?

U kunt absoluut een deel van uw online marketing in eigen huis doen, u hoeft alleen maar te bepalen welk deel van uw online marketingstrategieën u aan uw medewerkers kunt overlaten. Als eigenaar van een klein bedrijf bent u misschien niet groot genoeg om een ​​fulltime marketing chef of een fulltime online marketeer in dienst te hebben. U bent waarschijnlijk meer gefocust op het selecteren van personen met ervaring die directer verband houdt met uw branche. Het kan echter zijn dat u iemand in dienst heeft wiens parttime rol het is om een ​​deel van uw online marketing uit te voeren, ook al besteden ze het grootste deel van hun tijd aan andere taken. Hier zijn een paar voorbeelden van taken die u mogelijk intern kunt houden. Laat een extern bedrijf uw website ontwerpen, maar werk pagina’s, content en blogberichten intern bij. Om ervoor te zorgen dat alle communicatie wordt opgesteld op een manier die uw merk het beste vertegenwoordigt, beheert u uw posts op sociale media, maar laat u uw betaalde sociale marketing door een extern bedrijf beheren. U maakt uw persberichten, blogcontent en online artikelen, maar laat een extern bedrijf uw online inhoud distribueren. Huur een extern bedrijf in om professionele marketingvideo’s te maken, maar u plaatst ze zelf op uw website, sociale media en online profielen. Huur een extern bedrijf in om uw e-mailmarketingcontent of andere online content te maken, maar u beheert de distributie. Uw interne marketingteam creëert uw marketingthema’s en materialen, maar u vertrouwt op een extern bedrijf om de online en platformonafhankelijke marketing te beheren en te implementeren. Laat een extern bedrijf uw marktonderzoek uitvoeren, zoals: De meest relevante zoekwoorden dit kwartaal. De sociale media platformen die uw doelgroep gebruikt. Onderzoek naar niches binnen uw doelgroep.