80 Lerintadi
Image default
Offers

Waar moet je aan denken bij het huren van een elektrische auto?

Waar moet je aan denken bij het huren van een elektrische auto?

Elektrische auto’s zijn in opmars en het huren van een elektrische auto wordt steeds populairder. Het huren van een elektrische auto biedt vele voordelen ten opzichte van het huren van een benzineauto. Toch zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken voordat je een elektrische auto huurt. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden.

 

Verschillen tussen een elektrische auto en een benzineauto

Het grootste verschil tussen een elektrische auto en een benzineauto is natuurlijk de aandrijving. Bij een elektrische auto wordt de energie geleverd door een batterij, terwijl bij een benzineauto de energie wordt geleverd door de verbranding van benzine. Een elektrische auto heeft daarom een andere rijervaring dan een benzineauto. Elektrische auto’s zijn vaak stiller en accelereren sneller dan benzineauto’s. Je moet wel rekening houden met het feit dat een elektrische auto minder ver komt op een volle batterij dan een benzineauto op een volle tank.

 

Tactisch omgaan met de accu

Je rijstijl heeft een grote invloed op de actieradius van een elektrische auto. Door zuinig te rijden, kun je meer kilometers afleggen op een volle batterij. Probeer daarom niet te snel op te trekken en zo weinig mogelijk gebruik te maken van de airconditioning. Bovendien is het verstandig om gebruik te maken van de functies die de elektrische auto biedt, zoals de energieterugwinning en de eco-modus.

 

Opladen

Als je besluit om een elektrische auto te huren, is het belangrijk om te weten waar je kunt opladen en hoe lang het opladen duurt. In Nederland zijn er steeds meer laadpalen beschikbaar, maar je moet er wel rekening mee houden dat de laadpalen niet op elke locatie even snel zijn en dat ze vaak bezet zijn. Bij sommige laadpalen moet je betalen om te kunnen opladen en bij andere laadpalen is het gratis. Het is dus verstandig om van tevoren uit te zoeken waar je kunt opladen en wat de kosten zijn.

 

Verhuurbedrijven

Als je besluit om een elektrische auto te huren, is het belangrijk om te weten welke verhuurbedrijven elektrische auto’s aanbieden en welke voorwaarden zij hanteren. Zo kun je een elektrische wagen huren bij verhuurbedrijven die soms extra regelingen hebben zoals extra borg en meer jaren rijervaring. Ook is het aanbod aan verhuurbedrijven en soorten auto’s wat kleiner. 

 

https://www.bultman.nl/