80 Lerintadi
Image default
Business

Verschillende varianten van de bladblazer

 

Het is herfst en de bomen beginnen hun bladeren te verliezen. Voordat je het weet ligt de hele tuin onder bladeren. In het begin ziet het er nog wel knus uit, maar op een gegeven moment begint het een rommeltje te worden. Als je dit wilt voorkomen en graag je tuin goed wilt onderhouden, dan kan het heel handig zijn om een bladblazer aan te schaffen. Hiermee blaas je alle gevallen bladeren gemakkelijk op een hoop, of je zuigt ze op in een opvangzak. Meer weten over verschillende varianten? Lees snel verder!

  1. Elektrische bladblazer

Een elektrische bladblazer is heel gangbaar en zal je het meest tegenkomen. Ze zijn voordelig in de aanschaf en daardoor een aantrekkelijke optie. Een voordeel is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en gemakkelijk hanteerbaar, doordat ze vaak lichtgewicht en compact zijn. Doordat ze op stroom werken hebben ze een continu stroomvoorziening. Dit betekent dat je zo lang als je wilt door kan werken. Het nadeel is echter wel dat je altijd een stroomvoorziening in de buurt moet hebben en tijdens het werken rekening moet houden met het stroomsnoer. Dit kan je bewegingsvrijheid enigszins beperken. Bovendien zal je in sommige gevallen een verlengsnoer nodig hebben. Ook zijn deze bladblazers minder geschikt voor grote klussen, doordat ze minder krachtig zijn dan benzine bladblazers.

  1. Bladblazer op benzine

De bladblazer op benzine is ideaal voor grote en zware klussen. Doordat ze op benzine werken en niet op stroom kan je ze overal gebruiken. Je hoeft geen rekening te houden met verlengsnoeren en stroomvoorzieningen. Daarnaast is het grootste voordeel dat dit type bladblazer ontzettend krachtig is. Ze kunnen vrijwel elke klus moeiteloos klaren. Hierdoor zijn ze vooral erg geschikt voor professioneel gebruik. Het nadeel is dat benzine bladblazers een stuk duurder zijn. Ook hebben ze een motor die meer onderhoud vereist. Je zal de motor dus zo nu en dan met olie moeten smeren en altijd op tijd de tank moeten bijvullen. Ook zijn benzine bladblazers een stuk luidruchtiger dan elektrische bladblazers.

 

  1. Accu bladblazers

Het grootste voordeel van accu bladblazers is uiteraard de grote bewegingsvrijheid je tijdens het werken geniet. Je hoeft geen rekening te houden met de stroomvoorziening, met stroomsnoeren en verlengsnoeren. Zo kan je waar je maar wilt aan het werk gaan. Je bent bovendien een stuk wendbaarder doordat je niet met het snoer hoeft te sjorren. Accu bladblazers maken weinig geluid en hebben weinig onderhoud nodig. Ook zijn ze milieuvriendelijker. Het nadeel van een accu bladblazer is dat de accu uiteraard leeg raakt. Je zal dus tussendoor de accu moeten opladen en ervoor moeten zorgen dat hij altijd op het juiste moment opgeladen is. Je kan er eventueel voor kiezen om een reserveaccu aan te schaffen, zodat je de accu’s tijdens de werkzaamheden kan afwisselen. Accu bladblazers zijn vaak goedkoper dan benzine bladblazers, maar wel duurder dan elektrische bladblazers.

Meer weten over heggenscharen?

Denk voor het aankopen aan het doel waar je het voor gaat gebruiken. Voor tuinonderhoud kan je na het gebruik van de grasmaaier kun je direct de bladeren en gras opruimen. Neem eens een kijkje op de website van Gereedschap Expert. Via deze webshop vindt u alle informatie die u nodig heeft. Zo kunt u hier bijvoorbeeld terecht voor een top 5 bladblazer overzicht van 2021 en staan er ook meteen linkjes bij zodat u bij een webshop meteen uw favoriete variant kunt kopen.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/