80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Schuifpuien verbinden

Schuifpuien creëren een mooie verbinding tussen je woonkamer en je achtertuin, of je keuken en je balkon. Het plaatsen van een schuifpui is een prima investering want ze geven je een ruimtelijk gevoel, het daglicht kan goed naar binnen treden en niet geheel onbelangrijk, schuifpuien staan erom bekend de waarde van je woning te verhogen.

Aluminium schuifpuien

Schuifpuien zijn te koop in verschillende materialen, waaronder aluminium. Tegenwoordig een populair materiaal met vele voordelen. Om je eventuele twijfel volledig weg te nemen, kan dit blog je wellicht helpen om te komen tot een voor jou beste keuze. Ik moet alleen erbij zeggen, ik ben bevooroordeeld. We hebben ooit gewoond in een huis waarin de vorige bewoners een kunststof schuifpui hadden geplaatst tussen de serre en de achtertuin. Prachtig, maar redelijk zwaar om open te schuiven, misschien was dat wel omdat het een vrij grote schuifpui was van plafond tot vloer. Maar wat me het meest tegenviel was het vuil dat ik er niet meer af kreeg gepoetst. In plaats van witte kunststof kozijnen leek het wit wel grijzig te zijn.

Voordelen aluminium schuifpuien

In onze nieuwe woning hebben we maar liefst twee schuifpuien in onze woning. We hebben bewust voor aluminium gekozen omdat ze een uitstekende isolatie hebben en de vakkundige medewerkers van Schipper Ede hebben aangegeven dat aluminium een lange levensduur heeft. Aluminium schuifpuien vragen in tegenstelling tot kunststof is mijn ervaring, weinig onderhoud. Maar de strakke en moderne uitstraling heeft voor mij toch echt de doorslag gegeven. De schuifpuien (één in de achtergevel en één in de zijgevel van onze woning) zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje en een vochtige doek. Dat is alles. Aluminium is van nature een licht en sterk materiaal. Ondanks de grootte van de twee schuifpuien in onze woning, zijn de profielen en stijlen ongelooflijk dun. Waardoor je het gevoel hebt nog meer tuincontact te hebben. Aluminium schuifpuien kun je in allerlei kleuren krijgen bij Schipper Ede, wij hebben voor zwart gekozen. Het ziet er prachtig uit. Na een dag werken, mijn man en ik buitenshuis, de vakkundige medewerkers van Schippers Ede in ons huis, stonden we versteld! Niet alleen van de gedaanteverandering die onze woonkamer had ondergaan, maar ook dat aan niets nog te ontdekken was hoeveel werk verricht was. Alle rotzooi keurig opgeruimd!