80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Rieten dak brandgevaarlijk?

Een rieten dak is heel mooi. Het geeft veel sfeer en authenticiteit aan je huis. Toch heeft het ook een aantal nadelen. Aangezien het een grote investering is, die je maar 1 keer doet, is het ook goed om de negatieve kanten te overwegen. Vandaar dat we er in dit artikel een aantal noemen.

Het eerste nadeel van een rieten dak is dat het veel geld kost. Het is een dure investering, maar voor veel mensen wel een goede investering. Ten eerste omdat ze genieten van hun mooie dak, maar daarnaast ook omdat het het huis meer waard maakt. Ook maakt het het huis wellicht aantrekkelijker als je het ooit wil verkopen. Het is dus een afweging of je het de moeite en het geld waard vindt.

Het tweede nadeel is dat een rieten dak meer risico’s heeft op brand dan bijvoorbeeld simpele dakpannen. Riet is een brandbaar materiaal en dat maakt het risico hoger. Gelukkig zijn er wel dingen die je hier tegen kunt doen. Zo kun je het dak bijvoorbeeld bedekken met een spray die een beschermend laagje over het riet legt. Zo is het minder brandbaar. Ook kun je een soort laag laten maken tussen het dak en het huis. Mocht het dan toch in de brand raken, slaat het niet over op de rest van het huis.

Het laatste nadeel is dat een rieten dak een beetje aandacht nodig heeft, met name in de vorm van onderhoud. Een rieten dak is kwetsbaar en kleine beschadigingen zul je af en toe moeten repareren. Ook groeit er snel mos op het dak en dat is niet mooi. Je zult dit dus regelmatig weg moeten halen. Het kost een beetje tijd, maar dan houd je het dak wel mooi. Als je een rieten dak goed onderhoudt, kan het minimaal 30 jaar meegaan.

Interesse? Kijk dan op www.rietwerk.nl voor Van den Bergh rietdekkers.

https://www.rietwerk.nl/