80 Lerintadi
Image default
Education

Met verduisterende raambekleding regel je perfect je lichtinval

De juiste raambekleding vult je inrichtingsstijl aan en biedt tegelijk lichtregulering en privacy. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het meeste of alle licht in je kamers wilt tegenhouden.  Je beste optie zijn misschien verduisterende rolgordijnen, verduisterende gordijnen, of een combinatie van raamdecoraties, afhankelijk van welk deel van het huis je denkt te verbeteren. Hier lees je hoe je voor elke kamer van je huis de beste optie voor lichtbeheersing uitzoekt. 

Verduisterende jaloezieën

Om het meeste licht uit een kamer te weren, kies je voor jaloezieën, die slechts een kleine hoeveelheid licht doorlaten. Verduisterende raamdecoratie is geweldig voor slaapkamers omdat ze straatlantaarns en felle lichten door koplampen tegenhouden. Hoewel ze niet al het licht tegenhouden, werken ze voor de meeste mensen goed. Overweeg verduisterende gordijnen met licht-blokkerende banen als je een lichte slaper bent of overdag moet slapen.

Verduisterende tinten

Verduisterende gordijnen of verduisteringsgordijnen zijn de beste manier om totale duisternis in een kamer te krijgen. Ze zijn gemaakt van meerdere lagen materiaal die bijna 100% van de zonnestralen kunnen tegenhouden. Ze zijn een uitstekende keuze voor gezinsleden die nachtdienst hebben of bijzonder gevoelig zijn voor licht tijdens het slapen. Het toevoegen van zijsporen of decoratieve gordijnpanelen met een verduisterende voering helpt de kleine lichtspleet aan de zijkanten te verhelpen.

Wat zijn de beste rolgordijnen om de zon tegen te houden?

We bieden veel opties voor raamdecoratie om zonlicht tegen te houden. Elke kamer in je huis heeft andere behoeften om het licht te filteren of te blokkeren, dus adviseren we een aangepaste oplossing zodat elke kamer er op zijn best uitziet en aanvoelt.

Plisségordijnen

Plisségordijnen, ook wel honingraat gordijnen genoemd, staan prachtig in combinatie met gordijnen, omdat het open gordijn licht kan tegenhouden dat rond de rand van het raamkozijn sijpelt. Probeer verduisterend plisségordijnen te combineren met gevoerde lichtdoorlatende gordijnen. Zo kun je de gordijnen omhoogtrekken en sluiten om zacht, gefilterd natuurlijk licht binnen te laten, of de gordijnen omlaag trekken voor bijna-gehele duisternis.

https://www.raamdecoratie.com