80 Lerintadi
Image default
Travel

Kamperen met je baby, kan dat?

Kamperen is lekker buiten zijn. Even terug naar de essentie, back to basics. Maar met een baby kan dat niet, toch? Dan kun je beter een hotel boeken, of naar een bungalowpark.

Niets is minder waar. Ook met je baby kun je genieten van het campingleven. Je zult wel wat extra voorbereidingen moeten treffen.

Kies de juiste camping

De camping waar je voor kiest bepaalt hoe fijn je vakantie wordt. Als je met je baby wilt kamperen is het belangrijk te kiezen voor een kindvriendelijke camping. Dat begint met babybadjes en andere sanitaire voorzieningen. Maar het gaat verder, want als je gaat kamperen met de baby zul je af en toe een wasje moeten draaien. Wasmachines zijn dan ook essentieel. En hoe ga je het flesje opwarmen? Niet op een éénpits gasstelletje! Kies voor een camping waar je gebruik kunt maken van de magnetron.

Jullie op pad, de kleine onder zeil

Omdat je baby nog veel slaapt, kunnen jullie er overdag lekker op uit. Met een goede reiswieg neem je de kleine makkelijk mee.

Met de baby op de camping

Op de camping zelf laat je de baby slapen in een goed campingbedje. Vergeet niet dat het ’s avonds snel kan afkoelen, dus neem extra dekens mee.

Overdag  houd je de baby zoveel mogelijk uit de zon, bijvoorbeeld met een parasol. Vergeet ook niet je baby regelmatig in te smeren met zonnenbrand.

Waar vind je een camping om met je baby te kamperen?

Bij het zoeken naar  een camping waar je met je baby kunt kamperen kun je natuurlijk urenlange telefoonsessies inplannen. Je kunt campings  van alles vragen over faciliteiten en kindvriendelijkheid. Dat is echter zoveel werk, dat je een extra vakantieweek nodig hebt om ervan bij te komen.

Het is ook onnodig werk, want bij www.visitoost.nl hebben ze al dat werk al voor je gedaan. Kijk gewoon op de site, naar het overzicht met campings die ideaal zijn om te kamperen met je baby. Ook de reistijd is goed te overzien, want al deze baby-vriendelijke campings liggen in het oosten van Nederland. Je bent er zo!