80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Is de crypto tijd perk dood of is dit de start van een nieuwe tijdperk?

 

Het is angstaanjagend om naar de huidige prijsgekte te kijkenen de koers litecoin. Bitcoin valt en stijgt met regelmaat in stappen van 500 dollar. Dit signaal betekent echter niet dat crypto dood is. Het geeft aan dat de vroege, opgetogen periode van de handel, waarvan de mijlpalen, waaronder de lancering van Coinbase en de groei van een levendig (zij het vaak duister) professioneel ecosysteem voorbij is.

Crypto en koers litecoin draait nog steeds op een hype. Gemini kondigt een stabiele munt aan, het World Economic Forum zegt iets hoopvols, iemand anders zegt iets minder hoopvol – al deze dingen en meer helpen de huidige markt te definiëren. Achter de schermen gebeurt er echter iets anders dat veel belangrijker is. Aangezien de dot-com markt explodeerde, werd de bouw van je eigen bedrijf niet zo gek. Maar om het te doen vereiste de ondernemers middelen van grote bedrijven – Microsoft, Sun, HP, Sybase, etc. of een verbinding met de academische wereld – Google, Netscape, Yahoo, enz. Je kunt niet alleen de universiteit verlaten, een laptop kopen en Snapchat starten.

Het duurde een volledig decennium van gestage verandering om de revolutionaire gedachte te maken dat de opleiding niet zo belangrijk was en dat er geld beschikbaar was voor alle goede ideeën. Het succes van TechCrunch en Disrupt is te danken aan dat idee.

De geschiedenis van de cryptomarketen en koers litecoin

Dus als we nu naar de cryptomarkten kijken, moeten we kijken naar de dot-com markten rond 1999. De enorme veranderingen in de infrastructuur, waarvan sommige het gevolg waren van het millenniumprobleem, hadden bijna elke sector geïnformatiseerd. GenXers geboren in de late jaren ’70 en vroege jaren ’80 waren in de markt van ideeën met een begrip van het internet, de oudjes aan het roer van de media, onderzoek, en het bankwezen hadden dat niet. Het was een enorme welvaartsoverdracht van de midden managers, die sinds 1950 op papier stonden, naar de CEO’s van de dot-com die met gemak een stukje van de inheemse bevolking wegduwden.

Snel vooruit naar vandaag en we zien veel van hetzelfde, ook bij koers litecoin. Blokkerende inboorlingen pochen dat ze al sinds 2014 geïnteresseerd zijn in bitcoin. Ouderlingen bij banken beseffen dat ze er vroeg of laat in moeten stappen en dat prijsmanipulatie een ongebreidelde opmars is, simpelweg omdat het eenvoudigweg gemakkelijk is. 

De huidige situatie en koers litecoin

De markt is op dit moment bezig met het eten van zijn jongen. Vroege investeerders maakten (en verloren waarschijnlijk) miljoenen op vroege ICO’s, maar het resulterende lawaai heeft een omgeving gecreëerd waar de beste en slimste technische geesten worden geconfronteerd met niet alleen het creëren van een technisch product, maar ook het onderhouden van een monetair systeem. Een slimme oprichter hoeft zich geen zorgen te maken over de symbolische prijs. De meeste technische CEO’s stappen opzij of roepen na hun beursgang om hulp van buitenaf, wat wijst op de complexiteit van het managen van de verwachtingen van de aandeelhouders. Maar wat gebeurt er als je aandeelhouders 16 jaar oud zijn en veel Ethereum in een Discore-kanaal hebben? Wat gebeurt er als het kleine Malta de facto de plek wordt waar de token sales de facto worden gelanceerd en je in Nebraska gevestigd bent? De zaken zijn veranderd en dat is voor velen even wennen.