80 Lerintadi
Image default
Home and Garden

Hoe weet je of je dak slecht is?

Wanneer je bij een beetje regen het water langs de binnenmuren ziet sijpelen is het wel duidelijk: je dak is slecht. Je bent er alleen veel te laat bij. Want op het moment dat er lekkages optreden, zijn er al lang signalen geweest dat je dak onderhoud of dakrenovatie nodig heeft. Hoe herken je die signalen? Hoe weet je dat je dak slecht is?

Er ontbreken shingles of dakpannen

Een hevige storm kan er voor zorgen dat er een paar shingles of dakpannen van je dak verdwijnen. Ontbrekende shingles geven kou en vocht toegang tot je pand. Gelukkig is dit probleem makkelijk te signaleren, waardoor je snel kunt ingrijpen.

Je shingles zijn verbogen of gerafeld

Door langdurige blootstelling aan de elementen kan je dakbedekking tekenen van slijtage gaan vertonen. Kijk eens wat beter naar je dakbedekking. Vertonen je shingles verbuigingen of zijn de randen wat rafelig? Dan weet je dat je dak slecht is en dat het tijd is om in te grijpen.

Er zitten barsten in je dakbedekking

Een barst in je dakbedekking is slecht nieuws. Zelfs als er bij regen geen zichtbare lekkage optreedt, komt er teveel vocht binnen. Bovendien kan vrieskou tto grotere schade lijden. Als je dakbedekking barsten begint te tonen, is dat een signaal dat je dak al een paar jaar geleden onderhoud nodig had.

Er zit mos op je dak

Het voornaamste doel van je dak is om je te beschermen tegen de elementen. Een duidelijk teken waardoor je weet of je dak slecht is, is dat er mos op het dak groeit. Op de eerste plaats vergt het enige slijtage aan je dakbedekking voordat mos er goed kan wortelen. Maar erger is dat mos de staat van je dak verder aantast. Wees er snel bij en verwijder mos zodra je het ziet. Wacht je te lang, dan loop je risico op lekkages.

Je energierekening loopt op

Soms is er aan je dak niets te zien. Maar als je energierekening laat zien dat je steeds meer energie verbruikt, kan dit een teken zijn dat je dak slechter isoleert.

Er komt daglicht binnen

Een goed geïnstalleerd dak houdt het daglicht binnen. Zie je op zolder licht binnenkomen? Dan weet je dat je dak slecht is.

Laat je dak onderhouden of renoveren

Elk van de hierboven genoemde tekenen vertelt je genoeg. Je weet dat je dak slecht is. Het repareren, onderhouden of renoveren van daken is specialistisch werk, wat de meeste mensen niet zelf kunnen doen. Schakel daarom een deskundige dakdekker in. Roofing Service Nederland heeft bijna een halve eeuw ervaring met alle vormen van dakbedekking, wat hen tot de aangewezen partij maakt om je te helpen je dak weer in tiptop conditie te krijgen. Bel, of mail, voor een adviesgesprek zodat je er warmpjes en droog bij blijft zitten.