80 Lerintadi
Image default
Offers

Een vloer voor intensief gebruik

Wil je een nieuwe vloer kopen maar weet je nog niet welke? Denk dan eerst na wat je van een vloer verlangt. Zoek je alleen een mooie vloer? Moet de vloer op een vloerverwarming gelegd worden? Zoek je en onderhoudsvriendelijke vloer? Of een vloer die bestand is tegen veel loopcontact, huisdieren of spelende kinderen? Geld dat laatste kies dan voor een vloer voor intensief gebruik.

Wat verstaan we onder intensief gebruik bij vloeren?

Een vloer voor intensief gebruik moet tegen een stootje kunnen, zou ik zeggen. De vloer moet zo wie zo geschikt zijn voor veel loopcontact. Heb je een gezin met kleine kinderen en een huisdier zoals een hond, koop dan ook een vloer voor intensief gebruik. Dus de vloer moet een kras- en slijtvast toplaag hebben. Daarnaast moet het dan ook een onderhoudsvriendelijke vloer zijn.

Vloeren geschikt voor intensief gebruik.

Laminaat en pvc zijn vloeren die tegen een stootje kunnen en zijn onderhoudsvriendelijk. Dit komt voornamelijk door de toplaag. Deze is bijzonder kras- en slijtvast en zo sterk. Deze vloeren gaan lang mee. De vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, gaan ze lang mee en zijn ze onderhoudsvriendelijk. Daarom zijn deze houtvervangende vloeren zo populair. 

Hoe weet je nu dat je een vloer voor intensief gebruik koopt?

De sterkte van een pvc vloer en van een laminaat wordt aangeduid in kwaliteitsklassen met een symbolen. Zie je dit op de verpakking, dan weet je dat de vloer uitgebreid getest is en goedgekeurd volgens de EU normen. Hieraan kunt je zien wat de kwaliteit van de vloer is, op welke manier de vloer gebruikt kan worden en voor welke ruimtes de vloer geschikt is.

De vloeren kennen drie categorieën. Per categorie heb je verschillende kwaliteit- of gebruiksklassen.

  •  Huishoudelijk gebruik, de waardes AC21, AC22 en AC23

  •  Commercieel gebruik, namelijk AC31,AC32 en AC33.

  •  En industrieel gebruik: AC41, AC42 en AC43.

Vaak zie je vloeren waar twee cijfers opstaan. Zo heeft de meeste verkochte laminaat vloer een kwaliteitsklasse van AC23/32. Dat wil dus zeggen dat de vloer geschikt is voor intensief huishoudelijk gebruik en licht commercieel gebruik. En zo koop je een vloer waar je jarenlang plezier van hebt.

 

https://www.beboparket.nl/