80 Lerintadi
Image default
Offers

Deze feitjes wist jij nog niet over de gitaar

Deze feitjes wist jij nog niet over de gitaar

De gitaar is veelzijdig en het is wellicht het meest bekende instrument ter wereld. Speel jij graag gitaar met je vrienden om een kampvuur? Of speel je liever alleen? Genieten van een gitaarspel kan dus op verschillende manieren. De gitaar is een interessant instrument en het heeft een paar interessante feitjes. In dit blogartikel vertellen wij jou een paar interessante feitjes over de gitaar.

 

Dit model is vaak verkocht

Het strat-model is erg gewild in de gitaarwereld. 70% van de gitaren die worden verkocht is een strat-model. Dit model kwam in 1945 op de markt. Het strat-model is van het merk Fender. Door de populariteit is het strat-model veel geïmiteerd door concurrenten. Een bekend voorbeeld hiervan is de Les Paul van Gibson. Jimi Hendrix, Mark Knopfler, Eric Clapton en nog veel meer bekende artiesten hebben een strat in hun bezit. 

 

Dit zijn de meest bespeelde instrumenten

De piano en de gitaar zijn samen een van de meest bespeelde instrumenten ter wereld. Er zijn veel verschillende instrumenten. De gitaar is terug te horen in veel verschillende soorten muziek. De gitaar wordt gebruikt in pop, funk, rock, reggae, blues, country of metal. 

 

Dit zijn de meest gebruikte houtsoorten van een gitaar

Het hout waaruit een gitaar is gemaakt is erg belangrijk voor de klank die uit de gitaar komt. De keuze voor het hout is dus wel degelijk belangrijk. Esdoorn, vuren of mahonie zijn houtsoorten die vaak worden gebruikt voor de productie van akoestische gitaren. Voor de productie van de elektrische gitaar wordt vaak elzen hout, esdoorn, mahonie of essen gebruikt.

 

Ga je op reis?

Ben je van plan te gaan reizen binnenkort, maar je wilt toch graag nog even gitaarspelen? Het meenemen van je gitaar is lastig omdat het veel ruimte in beslag neemt. De betere optie is in dit geval misschien een kleine gitaar. Kleine gitaren worden ook wel kindergitaren genoemd. Ondanks het formaat hebben deze gitaren toch nog een volwaardig geluid. Kleine gitaren zijn uitermate geschikt om onderweg mee te oefenen.

 

Gitaar kopen?

Is je interesse voor de gitaar gewekt en wil je zelf een gitaar aanschaffen? Neem dan een kijkje op de website van MaxiAxi. MaxiAxi heeft een ruim aanbod aan muziekinstrumenten. Ook zijn ze gespecialiseerd in licht- en geluidsapparaten.