80 Lerintadi
Business / Food and Related Products

De culturen van een ander land

Wanneer je roots ergens anders liggen dan in Nederland dan is de kans groot dat je gewoontes meeneemt uit dit land. Ben jij of een van je ouders van bijvoorbeeld Italiaanse bloed dan is de kans groot dat je een voorliefde hebt voor pasta’s en Italiaanse wijn. Het is iets waar je mee opgegroeid ben of wat je wellicht doet terugdenken aan je thuisland. Deze specifieke producten zorgen er dus voor dat je weer terugdenkt aan de tijd die je daar hebt gehad en zullen warme herinneringen oproepen.

Gewoontes, producten of eigenschappen

In ieder land zijn er verschillende gewoontes en manieren van leven. Wanneer je op vakantie gaat naar een vreemd land krijg je hier eigenlijk altijd mee te maken. Wat jij nog nooit eerder hebt gehoord, gezien of wellicht geproefd zal in dat land juist niet meer dan normaal zijn. Elk land heeft een andere cultuur en bij de cultuur horen verschillende eigenschappen. Je kan hier denken aan het eten of de feestdagen. Het is dan ook van belang dat je de gewoontes en eigenschappen van ieder andere respecteert. Wat voor jou wellicht weinig betekend kan voor iemand anders juist zijn gehele wereld zijn. Het is vaak afhankelijk van hoe betrokken je hierbij bent geweest. Iedereen heeft andere interesses en dit is belangrijk om te respecteren. Ben jij bijvoorbeeld al vanaf kleins af aan altijd te vinden op het voetbalveld dan kan je er bijna niet omheen dan dat je dit in de toekomst door gaat geven aan je kinderen. Dit geldt voor allerlei gewoontes en interesses.

Veroordeel een ander niet

Het is belangrijk dat je nooit iemand veroordeeld op zijn of haar gewoontes en interesses, je weet echter nooit wat hier wellicht een achterliggende gedachte achter is. De een weet bijvoorbeeld niet anders en dan is de kans ook groot dat diegene dit nooit anders zal gaan doen. Manieren van leven worden per generatie overgegeven en zo krijgt iedereen een andere kijk op het leven. Zorg ervoor dat je respect hebt voor iemand zijn interesses. Dit kan om alle vlakken gaan. Naast de interesses is er ook altijd nog een stukje gemengde gevoelens over de manier hoe iemand of een land leeft. Leef met elkaar en dan komt het uiteindelijk allemaal goed.

https://www.grandcruwijnen.nl/