80 Lerintadi
Image default
Travel

Campings aan het water

Er zijn een paar dingen in het leven waar iedereen van geniet. Bijvoorbeeld een zonsondergang aan het eind van een mooie dag. De geur van rozen of een heerlijk warm bad. En wat dacht je van een kampvuurtje, daar kunnen we urenlang naar kijken.

Water is ook zo iets. Hoe eenvoudig ook, water schenkt ons ontspanning. Of het nu een lieflijk beekje is, een uitgestrekt meer of de eindeloze zee, er is iets waardoor water onze aandacht grijpt. En als het die aandacht heeft, zorgt het water er vanzelf voor dat we ontspannen. Het is niet voor niets dat waterpartijen en fonteinen in zo’n beetje elk park dat de naam een beetje waard is een centrale plek inneemt.

Iedereen houdt van campings aan het water

Veel Nederlandse campings liggen aan het water. Dat is niet altijd bewust zo gekozen, soms is het historisch zo gegroeid. Maar inmiddels is wel duidelijk dat liever verblijft op aan het water gelegen campings, dan op campings zonder water in de buurt. Sportvissers genieten van een camping waar ze een hengeltje kunnen uitgooien. (Jonge) kinderen kunnen dagenlang plezier maken in een riviertje. En een groot aantal campings is gelegen aan een (zwem-)water, vaak zelfs met toezicht.

Aan de Twentse wateren

Op een aantal campings in Twente is een plekje aan het water ook voor jou weggelegd. Neem natuurcamping Olde Kottink. Deze camping ligt niet alleen heerlijk in het bos, maar ook nog eens aan het water. Het riviertje de Dinkel biedt verkoeling op zomerse dagenen is ook onder vissers geliefd.

Je kunt ook kiezen voor een camping waar je met de tent praktisch aan de oever van een zwemplas staat, zoals landgoedcamping Het Meuleman. Deze camping aan het water, gelegen midden in natuurgebied Het Lutterzand, laat je eindeloos genieten. Zwemmen, kanoën, vissen, of gewoon lekker spelen met water en zand. Deze camping is perfect voor de kinderen.

Boek campings aan het water online

Willen jullie ook je vakantie vieren op een camping aan het water? En dat in een prachtige omgeving, met gastvrije mensen en overheerlijke streekproducten? Maar liever niet al te ver rijden? Dan ben je van harte welkom in Twente. Begin je vakantie met een bezoek aan www.visittwente.nl en boek jullie verblijf meteen.