80 Lerintadi
Image default
Travel

Camping en glamping: wat is het verschil?

Wij zijn een volk van kampeerders. Met de auto volgeladen trekken we elk jaar massaal naar het zuiden om daar onze tent op te slaan. Tenminste, als we niet met de caravan naar de camping gaan. Een vakantie op de camping is relatief goedkoop en brengt een gevoel van vrijheid met zich mee dat je in een hotel niet zult vinden.

De laatste jaren hoor je echter steeds vaker dat mensen naar de glamping gaan. In 2005 dook het woord voor het eerst op. In 2016 werd het zelfs een officieel Engels woord. En de laatste jaren gaat het écht snel.

Maar als je dan de verhalen hoort, lijkt het net of ze op de camping hebben gezeten. Camping, glamping…wat is nou precies het verschil?

Om te beginnen met de overeenkomsten. Net als bij kamperen kun je jezelf bij glamping helemaal onderdompelen in het campingleven. Vrije buitenlucht, een zwembad, lekker sporten terwijl de kinderen spelen of met het animatieteam op avontuur zijn.

Het verschil zit hem in de accommodatie. Bij traditioneel kamperen moet je zelf je kampeermiddelen opzetten. Glamping is een luxe vorm van kamperen. Dat begint al bij de accommodatie. Niet de bungalowtent die het hele jaar op zolder licht, maar een ruime, luxe en volledig ingerichte safaritent. Of een lodge. Een tiny house. Of iets bijzonders als een yurt, tipe, wijnvat of boomhut.

Glamping doe je in dus in een accommodatie die qua comfort niet onderdoet voor een vakantiehuisje. Maar je staat wél op de camping. Je geniet dus van de voordelen van kamperen én van een eigen vakantiehuisje.

Je kunt naar een glamping in bijna alle belangrijke vakantielanden in Europa. Je boekt een glamping zolang je maar wilt. Eén nacht (even uitproberen) of een paar weken. Als je zeker wilt weten dat je glamping vakantie aan al je eisen voldoet, kom je naar www.glampings.com. Wij controleren namelijk alle campings en glampings aan de hand van een uitgebreide checklist! Tot snel!