80 Lerintadi

Business / Food and Related Products

Waarom led schijnwerpers beter zijn dan normale schijnwerpers

80lerintadi-1

Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord, maar led schijnwerpers zijn tegenwoordig helemaal populair. Niet gek natuurlijk, want led verlichting is eigenlijk op alle fronten beter dan de concurrentie. In dit artikel zullen wij wat dieper ingaan in de redenen waarom dit zo is. Hopelijk weet straks iedereen dat led schijnwerpers de enige logische keuze zijn.

Ze verbruiken veel minder stroom voor dezelfde hoeveelheid licht

 

Schijnwerpers staan bekend om het feit dat ze veel energie verbruiken. Dit komt omdat schijnwerpers echt heel veel licht moeten produceren terwijl ze een kleine vormfactor hebben.

Led lampen werken doormiddel van light emiting diodes. Deze kleine lampjes zijn in staat om heel veel licht te produceren met veel minder stroom. Je kan dan ook eenzelfde hoeveelheid licht krijgen uit led schijnwerpers in vergelijking met traditionele, maar dan voor minder dan de helft van het vermogen. Dit bespaart dus minimaal 50% op de stroomrekening per lamp. Het is dan ook niet moeilijk om te zien dat dit op jaarbasis heel veel geld kan schelen.

 

Led schijnwerpers gaan ook nog eens veel langer mee

 

Naast dat led verlichting zoals led schijnwerpers weinig stroom verbruiken, gaan ze ook nog eens veel langer mee. De gemiddelde traditionele schijnwerper heeft ongeveer 1000 tot 5000 branduren. Alhoewel dat respectabel is en gelijk staat aan 1-2 jaar bij normaal gebruik valt dit in het niets als je kijkt naar led schijnwerpers. Deze gaan gemakkelijk 50.000 branduren mee. Een led schijnwerper gaat dan ook zo 10 jaar mee zonder enig probleem.

Als je er dus van uitgaat dat je jaarlijks 50% van de stroomkosten bespaart met deze verlichting en het ook nog eens minimaal 5x langer mee gaat, dan wordt het een simpele opsomming van feiten. Want in de tijd dat je 1 led schijnwerper hebt gebruikt heb je dus al minimaal 5 nieuwe normale lampen moeten kopen, als het niet meer is.

Led verlichting is heel robuust en veelzijdig

 

Vooral wanneer je led schijnwerpers buiten gebruikt merk je een ander groot voordeel. Ze kunnen namelijk heel goed tegen temperatuur wisselingen. Waarin een normale lamp eigenlijk niet goed tegen temperaturen van -10 of +30 kan, heeft led verlichting hier geen last van. Je kan ze dan ook rustig buiten laten hangen het hele jaar door, zonder enig probleem te ondervinden op korte of langere termijn.

https://leds-depot.nl/