80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Scandinavisch eten

Het wordt in Nederland steeds makkelijker om te genieten van Scandinavisch eten. Dit komt omdat de Scandinavische keuken steeds bekender en populairder aan het worden is. New Nordic Cuisine past helemaal in de trend van gezond en duurzaam eten die momenteel speelt. Dit komt door de grote hoeveelheid biologische en plaatselijk geteelde ingrediënten die gebruikt worden in de Scandinavische keuken. Naast al het gezonde eten houden de scandinaviërs ook van minder gezond eten. Zo hebben ze zelfs bepaalde feestdagen die hierom draaien, zoals de vaffeldag en kanelbullens dag. De Scandinavische keuken is eigenlijk te lekker om alleen van te kunnen genieten op vakantie. Het is daarom dan ook mooi om te zien dat er Scandinavische restaurants en cafés in Nederland zijn. Zo kun je toch nog genieten van een traditioneel smorrebrodje of kaneelbroodje.

Scandinavische (alcoholische) drankjes
Alcoholische dranken zijn in de Scandinavische landen net zo gebruikelijk als in de rest van de Westerse wereld. Historisch gezien behoren de Scandinavische landen tot de zogenaamde vodka belt. Dit betekend dat er veel alcohol werd geconsumeerd. Sinds het midden van de 20e eeuw is het drankgebruik in de scandinavische landen meer op dat van West-Europa gaan lijken. Hierbij is de consumptie van wijn sterk toegenomen. De bekendste specialiteit die Scandinavië kent is bränvinn. Dit is een sterke drank dat is gestookt van aardappels en graan, waarvan wodka de bekendste variant is. Vaak wordt de drank op smaak gebracht met kruiden. In dit geval heet het dan aquavit. Verder kent Scandinavië ook haar eigen biersoorten. Lager is de biersoort die het meest gebruikt wordt. In de horeca wordt deze biersoort vaak als stor stark geserveerd. Daarnaast is ook Lättöl erg populair met het lage alcoholgehalte van 2 procent. De reden dat dit drankje onder andere zo populair is, is omdat de meeste mensen na het drinken van één glas van dit drankje vaak nog onder de wettelijke alcohollimiet die geldt voor bestuurders va voertuigen blijven.

Scandinavisch genieten in Nederland
Nederland biedt een ruime mogelijkheid om te genieten van Scandinavië. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op de Scandinavische keuken. Denk hierbij dus aan heerlijke scandinavische recepten en dranken. Een voorbeeld dat erg populair is, zijn Zweedse Balletjes, die van oorsprong worden gemaakt met vlees van wilde dieren die leven in Zweden, zoals eland. Verder is vis een veel voorkomend ingrediënt in de Scandinavische keuken. Met name Zalm wordt erg vaak bereid en gegeten. In Amsterdam is het mogelijk om te genieten van deze heerlijke keuken. Er is een restaurant Amsterdam Arena. Dit is de Gard. Dit restaurant in Amsterdam Arena wordt zeker aangeraden als je wilt genieten van de Scandinavische keuken. Je kunt direct een overnachting boeken bij het bijbehorende courtyard hotel.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/

Related Posts

Het schaakspel is het leukste spel ter wereld

Chocolade relatiegeschenken voor al uw werknemers

Onderweg met de baby