80 Lerintadi
Image default
Business / Food and Related Products

Explanimation maken

Explanimation maken

Een explanimation is eigenlijk gewoon een animatie. De naam zegt het al, het is een filmpje dat een waarmee je iets wilt vertellen. Het voordeel hiervan is, is dat je een goede manier hebt om de kijker te betrekken bij de video. Een animatie is toch leuker dan de standaard reclame, hierdoor zal de boodschap echt blijven hangen bij de persoon. Maar wat zijn nu alle bepaalde voordelen als je kies voor het laten maken van een animatie?


Het bespaart je veel tijd
Als je een bedrijf inschakelt om een filmpje voor je te maken dan zul je veel minder tijd nodig hebben voor het maken. Wanneer je namelijk zelf een filmpje gaat maken dan ben je toch altijd een aardig lang bezig om er een mooi iets van te maken. Je moet dan een locatie kiezen om te filmen en je hebt altijd weer een acteur nodig. Als je een animatie laat maken dan hoef je dit zelf niet te doen. Het enige wat je dan moet doen is het verschaffen van het script. Het bedrijf zal dit gebruiken om een storyboard te gaan tekenen. Hiermee zal het filmpje daadwerkelijk gemaakt worden. Kies dus voor een bedrijf wat gericht is op het maken van animaties en laat het uitbesteden. Zo heb je alle voordelen voor een lagere prijs.


De focus ligt veel hoger
Het is al erg vaak aangetoond dat een kijker een grotere mate van focus heeft als het filmpje leuk is. Dit is dan ook waar een animatie echt een handig iets is. Als je namelijk een leuk en amuserend filmpje maakt dan is de focus beter bij het kijken. De vervelende reclames op tv zorgen niet voor veel nieuwe klanten en verkopen, de animaties daarentegen bereiken het wel. Het is om deze reden dus een goede stap om een animatiebedrijf in te zoeken voor het laten maken van de video. Zeker als het een boodschap is die de kijker moet zien. Veel winkels hebben al deze animaties. De promotie is normaal gesproken niet zo leuk, een animatie is dit weer wel.

De prijzen zijn veel lager
Je moet het eigenlijk altijd zien als een investering voor het bedrijf. Het is niet duur maar je betaalt er wel voor, het is wel even iets waar je voor moet gaan zitten. Deze kosten verdienen zichzelf goed terug over de komende periode. Zoals je hierboven al gezien hebt kan een filmpje zorgen voor meer verkopen en dus meer winst. Meer mensen zullen de producten kopen. Je kunt wel kosten besparen door helemaal alleen te gaan monteren maar tenzij je een fotograaf bent met camera is de kans vrij groot dat dit niet zo mooi gaat zijn.

Vrijheid ligt veel hoger
Voordat het filmpje zal worden gemaakt is een script vereist. Dit is dus de boodschap die over gebracht moet worden op de kijker. Hier zit een heel groot voordeel aan vast en dat is dat je zelf helemaal kunt bepalen wat er dan gezegd moet worden. Het script is dan ook iets wat je zelf moet doen. Als je binnen het bedrijf een paar mensen zoekt om een filmpje te maken dan zal het veel meer tijd in beslag nemen. Daarnaast kun je in het proces van de animatie vaak een beoordeling geven op het werk dat er dan al is. Zo kun je het project helemaal zelf ontwerpen en maken. Wat je aan het einde zal hebben is een animatie die super goed past.

Meer klanten voor het bedrijf
Als je een bedrijf hebt wat zich richt op jongeren dan is het belangrijk dat je de kids wel kunt bereiken. Dit kan tegenwoordig niet meer zo snel als dat dat eerst kon. De jongeren van vandaag zitten steeds vaker elke dag op het internet, dit is dan ook de eerste stap. Zo kun je er voor kiezen om jouw gemaakte animatie te gebruiken op Facebook. Op die manier zien de jongeren het, zij kijken namelijk niet zo vaak naar de tv en zij zien dan ook niet echt de normale reclames die iedere dag weer op de tv zijn. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Wanneer je eens op Facebook zit moet je maar eens kijken, eigenlijk alles is hier reclame van de bedrijven.

 

Keuze genoeg voor het kiezen van bedrijf

Je hebt veel meer vrijheid wanneer je gaat zoeken naar een studio. De laatste jaren is het aantal bedrijven in welke zich richt op animatie veel hoger geworden dan eerst. Heel veel bedrijven bieden nu al een soort animatie aan, maar de reclame is nu eenmaal niet handig. Door dit grote aanbod kun je dus een bedrijf kiezen die voor een voordelige prijs voor jou aan de slag gaat.  Kies dus voor een animatie voor je bedrijf.

https://donkermedia.nl/explanimation/

Related Posts

Hamburgers bestellen via de nieuwe App

Glazen deuren bestellen

Sushi Take-Away